Het restaurant

Wanneer men geboren met de neus in de pannen, is het moeilijk om de goede terroiraroma en vooral zijn gastronomie te vergeten. François Nicolas is de vierde generatie van de restaurateurs van Michelet familie, waarvan de reputatie heeft buiten onze grenzen gegaan.
 
Vanaf het begin van zijn jeugd met zijn moeder, die zijn ouders te helpen in een restaurant, of zijn oma dat hij vereerd en die hield de keuken van het restaurant, hij heeft zijn zintuigen verfijnen en zijn smaak voor authentieke producten aanwakkeren.
 
François Nicolas later gaat natuurlijk naar de gastronomische religie en naar prestigieuze chef-koks, zoals Claude Dupont, het hoofd van de « Ecailler » van het Koninklijk Paleis, de traiteur Pierre Paulus of Lenôtre in Parijs, om slechts de meest bekende.
 
De beroep goed verworven, hij wil terugkomen naar de basis en in zijn geboortestad zich vestigen. De omstandigheden maakt het François Nicolas mogelijk om de oude brouwerij en mouterij Degauquier te kopen, tegenover het marktplein van Chimay. Geleid door drie generaties van brouwers, dit gebouw is rijk aan historie en heeft een echte ziel: ideaal voor François Nicolas die het restaurant « La Malterie » opgericht.
 
Tafel kant La Malterie heeft een klassieke kaart. Dit zal kalfszwezerik aan de Trappist door de hazerug in het seizoen, eend van oude manier en natuurlijk kalfsniertjes. Het wensen van innovatieve gerechten, Francois Nicolas heeft een dagelijkse marktkaart van Chimay en zijn terroir. Producten volledig gecontroleerd en uit een grote bedrevenheid, plus een relevante selectie van wijnen en een bord van de regionale kazen. Verrassend en altijd heerlijk…